Rituelen en opgietingen bij Thermen Holiday


Thermen Holiday verzorgt meerdere opgietingen per dag in twee verschillende sauna's: de Banja & de Kelo. Er zijn algemene en speciale opgietingen, het thema hiervan kan wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke berkentakken-opgieting of een thema opgieting tijdens een speciaal weekend. Ook kan je deelnemen aan de TREATMENTS® seizoensopgieting die elk seizoen of moment wisselt van beleving en geur. Ervaar deze unieke geurenreis tijdens je dagje wellness voor de ultieme saunabeleving.  

Bekijk al onze sauna- en wellness rituelen

Wat is een opgieting?


Tijdens een opgieting verlaagd de saunameester de temperatuur van de sauna, maar verhoogd de luchtvochtigheid. Hierdoor ervaar je dit als een warmte stijging. Dit wordt rustig opgebouwd tijdens het ritueel. Water wordt gemengd met heerlijke geurende oliën en over de stenen van de kachel gegoten. De saunameester vervolgt het ritueel door te zwaaien met verschillende attributen zoals een handdoek of waaier. Deze lucht voelt warm aan en zorgt voor een sensatie op je huid. Tijdens dit ritueel wordt er muziek afgespeeld welke bij het thema hoort zodat je ultiem kan ontspannen.

Opgiet tips


Om een opgieting in de sauna optimaal te beleven is het van belang dat je voor én na de opgieting goed afkoelt. Neem je voor het eerst deel aan een opgieting? Neem dan plaats op een lage bank en kies voor een plekje bij de uitgang zodat je naar buiten kunt als het te warm wordt. Een opgieting duurt ongeveer 15 minuten, maar je kunt ook eerder weggaan als je dat wilt.

Wil je een opgieting reserveren en vooraf niet in de rij staan? Kies dan voor een TREATMENTS® geurenreis.

TREATMENTS® Geurenreis bekijken

Unieke beleving tijdens je dagje wellness


Opgiettijden

12:00 uur: Löyly 
13:00 uur: TREATMENTS® geurenreis* 
15:30 uur: Löyly - Kelo Sauna
16:00 uur: TREATMENTS® geurenreis* 
17:00 uur: Löyly - Kelo Sauna
19:30 uur: TREATMENTS® geurenreis* 
20:30 uur: Löyly - Kelo Sauna

*De TREATMENTS® geurenreis bedraagt € 3,95 per persoon. Zowel online te reserveren als bij de receptie.

Bekijk al onze wellnessrituelen

Binnenkort nieuwe belevingen!

Bekijk al onze sauna- en wellness rituelen Gelijk een dagje wellness reserveren